3 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 16:01
No menu items!

Circa 75% dintre români cred că sunt multe reclame pe Internet. 28% sunt influenţaţi de mesajele lor

spot_img

it&c

Aproape trei sferturi dintre români cred că sunt prea multe reclame în spaţiul virtual, iar 58% le consideră sâcâietoare, dar cu toate acestea 28% dintre cei chestionaţi spun că, deşi nu le deschid, sunt influenţaţi de mesajul transmis, potrivit unui studiu GfK.

“8 din 10 români cu acces la Internet, observă aceste reclame, chiar dacă nu dau click pe ele. (…) Cu toate acestea, un sfert dintre cei chestionaţi declară că le plac reclamele, iar 15% chiar au încredere în mesajele promovate prin intermediul lor”, se arată în raportul GfK.

Companiile considerate cele mai potrivite să comunice online prin reclame de către mai bine de 70% dintre respondenţi provin din domenii precum turism şi vacanţe, divertisment, retail şi electronice şi electrocasnice.

Printre cele mai puțin potrivite pentru acest gen de promovare, cu procente de sub 30%, se numără produsele pentru bebeluşi, băuturile alcoolice şi nealcoolice, suplimentele nutritive, mâncarea şi accesoriile pentru animale de companie sau partidele politice.

Studiul a fost realizat online, pe un eşantion de 524 persoane utilizatoare de Internet din mediul urban, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 54 ani.

D.M.