2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 5:33
No menu items!

Circ și troc în Parlament cu pensiile speciale și alocațiile copiilor

spot_img

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, pune condiții pentru introducerea în circuitul legislativ a proiectelor PNL și USR de abrogare a pensiilor speciale: liberalii și useriștii să nu mai boicoteze Senatul, astfel încât să poată fi votată legea privind dublarea alocațiilor pentru copii.

”Voi convoca de îndată Birourile Permanente Reunite pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, cu condiția ca acești bani să fie folosiți pentru DUBLAREA ALOCAȚIILOR! Asta înseamnă ca PNL și USR să nu mai chiulească și să deblocheze urgent activitatea Senatului. Până atunci, tot ce fac se numește minciună și populism ieftin!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Reacția liderului PSD vine după ce PNL, USR și PMP au cerut marți introducerea în regim de urgență în circuitul legislativ a inițiativelor legislative care vizează abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

În ultima lună, Senatul a fost blocat după ce PSD a pierdut majoritatea în Biroul Permanent, iar PNL, USR și UDMR au boicotat ședințele conducerii acestei Camere a Legislativului.

În parlament există două inițiative legislative care prevăd abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Prima a fost depusă de USR în septembrie 2017, iar cea de-a doua a fost depusă de Florin Roman în mai 2020. Ambele propuneri legislative sunt blocate în comisii. Ele vizează abrogarea articolelor 49 și 50 din legea privind statutul senatorilor și deputaților, care prevăd acordarea pensiilor speciale pentru parlamentari.