Circ în Parlament. USR a protestat ca în Piața Victoriei

Ședința de plen de miercuri a Camerei Deputaților a fost întreruptă după ce USR a declanșat un protest față de întreruperea dezbaterilor asupra legilor justiției.

Protestul opoziției s-a desfășurat ca în Piața Victoriei, parlamentarii USR purtând, pe post de pancarte, hârtii cu inscripția „Hoții”, iar deputatul Stelian Cristian Ion a vorbit de la tribună la o portavoce, după ce microfonul i-a fost întrerupt.

Deputații USR au stat mult timp în jurul tribunei sălii de plen, în semn de protest, în timp ce restul deputaților votează articolele proiectului de modificare a Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Deputatul USR Stelian Ion, membru în Comisia specială pentru legile justiției, a expus motivele protestului de la o portavoce, întrucât microfonul a fost tăiat de președintele de ședință, Gabriel Vlase.

Disputele au apărut după ce, ca urmare a epuizării timpului de dezbateri asupra articolelor din statutul procurorilor și judecătorilor, s-a trecut la vot fără susținerea amendamentelor.

Președintele USR, Dan Barna, a spus că acest lucru este absurd. „Am sentimentul că trăim într-o piesă a absurdului. De la tribuna Parlamentului spunem: nu putem avea dezbateri pe o lege a Justiției acestei țări pentru că am consumat timpul de dezbateri. Vai, ce ghinion pentru România! O să o adoptăm din pix. Vă întreb: cum să nu putem avea dezbateri pe o lege de o importanță națională. Nu putem fi atât de ridicoli cu toții. E absurd (…) Trebuie să susținem amendamentele. Nu putem avea dezbateri? Suntem absurzi”, a mai spus Barna.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU