3.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 18:24
No menu items!

Circ în Parlament, la ședința solemnă pentru NATO. Afirmația care i-a atras lui Iohannis huiduieli

spot_img

A fost circ în Parlament, la ședința solemnă dedicată aderării la NATO. Klaus Iohannis a atacat în valuri coaliția la guvernare și a fost huiduit, peste aplauzele liberalilor.

Iohannis a explicat că s-au alocat 2% din PIB pentru apărare la inițiativa lui, moment în care parlamentarii PSD au început să huiduie, iar cei ai opoziției să aplaude.

”Apărarea colectivă începe acasă și necesită resurse umane și capabilități militare din partea fiecărui stat. În ultimii ani am obținut rezultate remarcabile în zona militară prin alocarea a 2% din PIB și am avut parte de un consens politic obținut la iniațitiva mea”, a spus Iohannis.

În acel moment, parlamentarii PSD au început să huiduie, iar cei ai opoziției au aplaudat. După o scurtă pauză, Iohannis a continuat: ”Am obținut rezultate foarte bune, asta a fost rezultatul unui consens politic, obținut la inițiativa mea.”, replică după care s-a ales cu noi huiduieli.

Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, i-a adresat marți, președintelui Klaus Iohannis, în plenul reunit al Parlamentului, câteva cuvinte ca reacție la atacurile șefului statului la guvernarea social-democrată, scrie stiripesurse.ro.

De asemenea, Șerban Nicolae i-a arătat lui Klaus Iohannis, aflat în fața sa, semnul cu degetul pe obraz care semnifică, de regulă, că cineva nu are bun simț.

Episodul a avut loc după ce Iohannis s-a îndreptat către parlamentarii PNL la finalul discursului și Șerban Nicolae era în primul rând al băncilor din plen.

Șeful statului nu a dat semne că a auzit ce i-a spus Șerban Nicolae sau a văzut semnul făcut de liderul senatorilor PSD.

Reamintim că Iohannis a fost huiduit la scenă deschisă de parlamentarii PSD dar și aplaudat în același timp de parlamentarii PNL-USR în timpul discursului.

La sosirea la Palatul Parlamentului, Klaus Iohannis nu a fost întâmpinat de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, fiind preluat de vicepreședinți de la PNL, Alina Gorghiu și Marilen Pirtea.

Ajuns pe holurile Parlamentului, chiar la intrarea în sala de plen, Klaus Iohannis a trecut pe lângă Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă fără să-i salute. Dragnea și Dăncilă au stat pe loc și au așteptat ca Iohannis să intre în sală.

Mai mult, în sala de plen, Klaus Iohannis stătea lângă fostul președinte Emil Constantinescu. Dragnea a coborât de la prezidiu, dar l-a salutat doar pe Emil Constantinescu.

În schimb, Klaus Iohannis s-a salutat cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Valeriu Motoc