8.6 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 11:49
No menu items!

Circ ieftin în Parlament pe seama vestimentației indecente a lui Remus Cernea

spot_img

Cernea Remus_SZ

Un nou episod în războiul camășilor dintre Valeriu Zgonea şi Remus Cernea, a avut loc, marți, în plenul Parlamentului, la dezbaterile pe Legea bugetului.

Cernea a ieşit la microfon, cerând preşedintelui Camerei Deputaților să se „grăbească încet” cu citirea şi votarea amendamentelor, având în vedere că el nu mai înţelege nimic din rapiditatea cu care se desfăşoară lucrurile. Iniţial, Valeriu Zgonea nu a vrut să îl lase pe Cernea să vorbească, pe motiv că întrerupe procedura de vot însă, la insistenţele deputatului, a cedat, nu înainte de a-i atrage iar atenţia asupra ţinutei. Noi purtăm cămăşi. Dumneavoastră aveţi vreun protest cumva legat de cămăşi? Nu aveţi resurse fianciare?, l-a întrebat Valeriu Zgonea pe Cernea, venit iar la Parlament cu tricou şi sacou. Preşedintele Camerei Deputaţilor a solicitat apoi, ironic, sălii, să îl ajute pe Cernea cu o cămaşă. Deputatul nonconformist nu s-a lăsat nici el, atrăgând atenţia că nu este singurul parlamentar care vine la tribună deşi nu are cămaşa. Domnul Mădălin Voicu nu are costum şi totuşi vine la tribună, s-a plâns Cernea, vazindu-l pe deputatul Voicu vorbind, la un moment dat cu preşedintele Camerei Deputaţilor. Zgonea nu s-a lăsat nici el: Domnul Voicu are decenţa să nu vină la microfon pentru că nu are cămaşa, pe când celălalt coleg al nostru e plătit din banii noştri şi nu are această decență. Dânsul na fost ales în Parlament să facă circ. Şi dă interviuri pe-afară.

Războiul dintre Zgonea şi şi Cernea nu este nou, preşedintele Camerei făcând apel, de nenumărate ori, la respectarea unui „cod vestimentar” în ce priveşte ţinuta în care se prezintă la lucrări parlamentarii. Remus Cernea este singurul deputat care refuză cu încăpăţânare să treacă de la tricouri la cămăşi. Singura concesie pe care a făcut-o în ultima peroada a fost să îşi pună, peste tricourile obişnuite, câte un sacou. Nici Valeriu Zgonea nu renunţa la a-l aduce pe Cernea pe drumul cel bun.
Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat pentru Sursa Zilei că e ruşinos comportamentul lui Cernea.

E ruşinos cum se comportă. Suntem deputaţi iar Parlamentul României nu este discotecă. Această instituţie trebuie respectată inclusiv prin ţinuta abordată de către fiecare parlamentar în parte

Valeriu Zgonea
președintele Camerei Deputaților

Nicoleta Vera