1.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 13:52
No menu items!

Cioloș, în vizită de lucru în SUA, în perioada 22-25 mai. Care sunt obiectivele

spot_img

Prim-ministrul Dacian Cioloș va efectua o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, în perioada 22-25 mai, a anunțat vineri Guvernul României.

Cioloș va avea o întrevedere cu vicepreședintele SUA Joseph Biden și întâlniri cu înalți oficiali ai Administrației americane, cu reprezentanți ai mediului de afaceri, precum și cu membri ai comunității românești din zona Washington.

”Conceptul vizitei este construit în jurul sintagmei From shared security to shared prosperity. Scopul este evidențierea succesului Parteneriatului Strategic cu SUA în domeniul securității, precum și articularea unei dimensiuni economice de o ambiție similară, pornind de la profilul de astăzi al României, caracterizat prin creștere economică, stabilitate și predictibilitate”, potrivit unui comunicat al Executivului.

Din delegația oficială, vor face parte ministrul de Externe Lazăr Comănescu, ministrul Energiei Victor Grigorescu, şeful Cancelariei prim-ministrului, Dragoş Tudorache, și secretarul de stat Manuel Costescu, șeful Departamentului pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat.

V.B.