9.1 C
București
sâmbătă, 6 martie 2021 - 4:11

Cioloș susține un candidat al USR-PLUS, condamnat pentru fapte comise cu violență: „S-a reabilitat”

Liderul USR-PLUS, Dacian Cioloș, a avut un mesaj de susținere a unui candidat la o primărie din județul Alba, condamnat definitiv de două ori pentru fapte comise cu violență.

Candidatul Alianței USR-PLUS la Primăria Câmpeni (județul Alba), Haiduc Nicolae Gigel,  are în palmares două condamnări penale pentru lovire, în perioada în care era om de ordine la o discotecă. USR-PLUS a promovat inițiativa ”Fără penali în funcții publice”, de modificare a Constituției.

Cele două condamnări vizează două scandaluri în care Haiduc a fost implicat în urmă cu mai mulți ani, scrie ziarul Unirea. În primul caz, acesta ar fi lovit cu capul în gură un client care încerca să intre în discotecă fără bilet. Scandalul respectiv a avut loc în anul 2000.

În cel de-al doilea caz, actualul candidat a luat la bătaie un alt client care a spart din greșeală o sticlă de bere, pe care o și plătise. Cel de-al doilea scandal a avut loc în 2003.

  • ”Împreună cu un alt inculpat, au lovit cu pumnii, picioarele și un tac o victimă care se afla deja căzută jos. ”(…) la un moment dat, partea vătămată a spart din greșeală o sticlă de bere, pe care a plătit-o […] Cei doi inculpați (D.I.N. și Haiduc Nicolae Gigel) au venit la masa părții vătămate, l-au luat de haine și mâini și l-au târât până la barul din incinta localului, inculpatul D.I.N. ținând în mână un tac de biliard. La bar, timp de 4-5 minute, cei doi inculpați l-au lovit pe partea vătămată cu pumnii și picioarele, iar inculpatul D.I.N. și cu tacul, în tot acest timp victima fiind la podea, culcată. […] Fapta inculpatului Haiduc Nicolae Gigel, care în aceeași circumstanță l-a lovit pe partea vătămată cu pumnii și picioarele, provocându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 18 zile îngrijiri medicale, constituie infracțiunea de lovire”, se susține în hotărârea Judecătoriei Câmpeni, obținută de Ziarul Unirea.

Despre această situație, Dacian Cioloș a spus că alianța s-a asigurat cănu are condamnați penal „pentru că ăsta a fost unul din obiectivele pe care le-am avut și îl avem în continuare în felul nostru de a face politică”. Dar, spune Cioloș, „respectivul candidat a venit, a avut și are în continuare un cazier alb”.

„În momentul în care a venit și am cerut o informație legat de lucrul acesta, cazierul a fost alb. Ulterior, am aflat într-adevăr că a avut două amenzi penale legate de activitatea profesională. Ca să știe lumea foarte clar despre ce e vorba și pe urmă evident că fiecare va judeca. Candidatul respectiv are cazierul alb, a avut două amenzi penale, a fost paznic la o firmă, a avut atunci niște altercații pentru care a avut amenzi penale și nu o condamnare cu executare. A fost reabilitat, are un cazier alb, persoana respectivă, pe care colegii mei au evaluat-o când și-a depus candidatura, a mai evoluat ca persoană foarte mult și colegii mei au considerat că poate să-i reprezinte cu cinste, nu a avut nicio condamnare legată de funcție publică, de felul în care ar fi gestionat resursele, de interes public sau alte situații pe care le-am avut și le avem în țară și care au poluat politica românească și au scăzut încrederea în felul în care se face politică în România”, a declarat la Alba Iulia, Dacian Cioloș, citat de ziarul Unirea.