3.9 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 13:53
No menu items!

Cioloş participă la Consiliul European. Care vor fi subiectele de discuție la reuniunea de la Bruxelles

spot_img

Lucrările Consiliului European de Iarnă încep astăzi la Bruxelles. România va fi reprezentată, pentru prima dată, de către premierul Dacian Cioloş, în calitatea sa de prim-ministru, după ce a fost delegat oficial de președintele Klaus Iohannis să reprezinte România.

Premierul roman a fost consilierul preşedintelui Comisiei Europene Jean Claude Juncker, înainte să fie numit în fruntea Guvernului.

Unul dintre subiectele de dezbatere va viza posibilitatea ca Spațiul Schengen să fie suspendat pe o anumită perioadă, Franța numărându-se printre țările care au propus acest lucru, în urma atentatelor de la Paris.

Totdată, se va discuta despre acţiunea la nivelul Uniunii Europene şi la nivelul statelor membre pentru combaterea terorismului, după evenimentele de la Paris.

Joi premierul va avea o întrevedere cu Federica Mogherini, înalt reprezentant al U.E. pentru afaceri externe şi politică de securitate, la ora 16:00 urmând să aibă un schimb de opinii cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, iar la ora 16:45 va participa la prima sesiune de lucru a Consiliului European. Ziua se va încheia cu o participare la dineul de lucru organizat pentru şefii de stat şi de guvern.

Vineri primul-ministru se va întâlni, la 8:45, cu Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, urmând să participe apoi la a doua sesiune de lucru a Consiliului European, care va începe la ora 10:00.

Dacian Cioloş se va duce şi la spitalul militar “Reine Astrid Bruxelles”, unde îi va vizita pe răniţii din clubul Colectiv internaţi acolo.