6.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 9:17

Cioloș a cerut clarificări de la Bruxelles în cazul alertei greșite privind laptele din România

spot_img

Premierul Dacian Cioloș a declarat, luni, că alerta emisă la nivel european pentru produsele românești din lapte de oaie a fost greșită și că a cerut clarificări în acest sens.

Șeful Executivului a precizat că alerta emisă de autoritățile italiene a fost una greșită și nu este vorba despre toată producția. „A fost o alertă greșit dată de autoritățile italiene, care odată că au vorbit de laptele de oaie, și nu de laptele de vacă, și mai mult, înțeleg (…) că, în sistemul acesta de alertă, autoritățile statelor membre introduc elementele de alertă”. Cioloș a mai spus că „alerta a vizat greșit inițial produsele din lapte de oaie” și că „a fost corectată apoi cu lapte de vacă, și nu la nivel național, pentru toate produsele românești, ci pentru produsele care într-adevăr au fost identificate”.

Premierul a adăugat că va lua „o poziție foarte clară” pe această temă dacă lucrurile nu se lămuresc. „Asta e poziția mea și, dacă se întâmplă să fie lucrurile altfel, am și transmis prin Reprezentanța noastră la Bruxelles către Comisia Europeană, că, dacă aceste lucruri nu sunt clarificate, eu voi lua o poziție foarte clară. Nu pot să accept astfel de erori care au impact asupra economiei agroalimentare românești. Și știu foarte bine despre ce vorbesc”, a adăugat Cioloș.

Valeriu Motoc