23.5 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 2:13

Cioloș: Cartele PrePay românești, folosite în pregătirea unor atentate în UE

spot_img

Premierul Dacian Cioloș a subliniat, duminică, necesitatea unui control mai bun al vânzării cartelelor PrePay. Cioloș a precizat că, în perioada următoare, ministrul justiției și cel al internelor vor aduce în atenția Guvernului “aceste elemente”.

“Ei se plâng (reprezentanți ai serviciilor de informații – n.r.)… știți discuția veche apropo de cartelele PrePay. De exemplu, înțeleg că România e una din puținele țări din Uniunea Europeană care vinde încă cartele PrePay fără un control de identitate. Înțeleg chiar că au fost folosite în ultima perioadă cartele PrePay din România în pregătirea unor atentate în altă parte, în Uniunea Europeană, tocmai pentru că există această flexibilitate în România”, a spus Dacian Cioloș, la Pro TV.

Premierul a adăugat că ministrul justiției și ministrul de interne vor aduce în atenția Executivului “aceste elemente”, urmând să fie puse în discuție.

“Să nu aibă cineva impresia că vrem să facem ceva pe ascuns, să punem o presiune asupra opiniei publice”, a adăugat Cioloș.

R.D.