1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 6:34
No menu items!

Cioloș: Asanarea societății românești va apărea atunci când vom fi în măsură să prevenim corupția

spot_img

Premierul Dacian Cioloș a declarat joi la bilanțul DNA că este important ca România să aloce mai multe resurse pentru prevenirea corupției și pentru promovarea integrității în societate.

Este important ca în perioada următoare România să dedice mai multe resurse măsurilor de prevenire a corupției, de promovare a integrității și a educației juridice în toate straturile societății, pornind de la cel mai înalt nivel. Nu întâmplător s-a considerat integritatea drept un criteriu esențial și în desemnarea conducerii parchetelor și doresc să reconfirm că împărtășesc pe deplin această perspectivă. Avem nevoie să dăm exemple pozitive și să facem din integritate și competență regulile jocului în administrația publică. Este evident însă că aceste obiective nu pot fi atinse dacă sectorul public este afectat de clientelism și corupție“, a afirmat prim-ministrul.

“Asanarea societății românești, încrederea în stat vor apărea atunci când vom fi în măsură să prevenim corupția și nu doar să o combatem”, a precizat Cioloș.

Premierul a anunțat că Guvernul ia măsuri pentru ameliorarea activității de recuperarea a prejudiciilor și valorificarea bunurilor provenite din infracțiuni și că, din iunie, Agenția Națională de Valorificare a Bunurilor Indisponibilizate va fi operațională.

Potrivit premierului, redarea încrederii cetățenilor în instituțiile statului este posibilă numai dacă va exista “un angajament comun” Parlament – Guvern – sistem judiciar.

R.D.