3 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 8:36

Cioloș a părăsit nervos sediul PNL. Cîțu și Hunor i-au promis că pînă vineri îi vor da o poziție oficială a partidelor din coaliție

spot_img

Dacian Cioloș a părăsit nervos sediul PNL din Modrogan după întâlnirea de miercuri seară cu Florin Cîțu, Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian. 

Cioloș a stat mai puțin de o oră la discuții cu cei trei lideri politici.

El a spus că urmează o ședință la USR, când vor fi făcute mai multe precizări, refuzând să răspundă întrebărilor jurnaliștilor. 

“Nu s-a luat nicio decizie!”, a adăugat președintele USR. 

La o jumătate de oră distanță, Dacian Cioloș a revenit cu declarații și a afirmat că Florin Cîțu și Kelemen Hunor au cerut timp de gândire până vineri, când vor veni cu părerea partidelor pe care le conduc.

”Le-am expus planul meu și că intenția mea e să formez un guvern, iar prioritatea e refacerea coaliției. Obiectivul meu și al partidului e să dăm un guvern cât mai repede, pentru că nu putem să așteptăm discuții foarte lungi. Nu există altă formulă de guvernare la care noi să participăm, alta decât cea cu PNL, UDMR și minorități. Ei mi-au spus că au nevoie de o discuție în partid și că ne vom întâlni vineri”.

Întrebat în mod repetat dacă USR ia în calcul susținerea unui givern minoritar, în cazul în care el ca premier desemnat nu va întruni o majoritate în următoarele zile, sau dacă își va retrage acest mandat dat de Klaus Iohannis, Dacian Cioloș a insistat să spună că deocamdată a venit la negocierile cu PNL și UDMR pentru refacerea coaliției de guvernare. Dacă această cale nu va fi posibilă, atunci va vedea ce alte soluții va avea, în funcție și de propunerile partrenerilor, Hunor și Cîțu.

Raluca Dan