8.8 C
București
marți, 27 februarie 2024 - 12:44
No menu items!

Cioloş: Grăbiţi-vă, dacă mai vreţi bani europeni!

spot_img

Comisarul european Dacian Cioloş a declarat, luni, la Iaşi, că riscul suspendărilor definitive în privinţa fondurilor europene depinde de rapiditatea autorităţilor române de a corecta problemele identificate.

„Nu e nicio surpriză, lucrurile acestea sunt cunoscute de autorităţi de luni de zile, aş putea să spun chiar de ani de zile. Riscul suspendărilor definitive sau nu depinde de rapiditatea cu care problemele care au fost identificate se corectează”, a spus Cioloş, întrebat fiind cât de real este pericolul ca fondurile pentru România să fie suspendate.

Comisarul european pentru agricultură a efectuat luni o vizită la Iaşi, el participând la o conferinţă organizate la Universitatea Agronomică. Ulterior, acesta s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei.

La sfârşitul săptămânii trecute, directorul general pentru Angajare, Afaceri Sociale şi Incluziune din cadrul Comisiei Europene, Zoltan Kazatsay, a declarat că Plăţile pentru proiectele Programului Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane (POSDRU) ar putea fi reluate în luna decembrie pentru România.

El a afirmat că auditul din  luna noiembrie este crucial şi că plăţile vor fi reluate dacă deficienţele care au dus la blocarea derulării programelor vor fi rezolvate.

România va înainta raportul solicitat de CE cel mai târziu în luna noiembrie.