4.6 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 8:01
No menu items!

Ciolacu și-a adus la Cancelarie un secretar general care a terminat facultatea Bioterra la 34 de ani și dă împrumuturi de 250.000 de euro

spot_img

Ciolacu l-a propulsat pe Nicolae Ivăşchescu în funcția de secretar general la Cancelariei Prim-Ministrului, din funcția de secretar general al Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova.

Nicolae Ivășchescu tocmai fusese reconfirmat pe poziția de secretar general al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova prin decizia prim-ministrului publicată pe 13 decembrie 2023, în Monitorul Oficial al României.

Nicolae Ivășchescu a făcut facultate la Bioterra la 34 de ani și este doctor în științe militare

Potrivit CV-ului, Nicolae Ivășchescu care are 57 de ani a absolvit în 2001, la 34 de ani, la Bioterra București Ingineria și Managementul Agroturistic. La 38 de ani a terminat o altă facultate din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare (care funcţionează pe lângă MApN), la 39 ani a făcut o specializare la un colegiu de pe lângă SRI, iar la 41 (2008)  a obţinut un doctorat în ştiinţe militare la Universitatea Națională de Apărare.

Nicolae Ivăşchescu a fost secretar de stat în Guvernul Boc şi, pentru o scurtă perioadă, ministru interimar al Muncii. El a preluat conducerea PMP Dâmbovița după fuziunea cu UNPR.

În guvernul Orban, Ivășchescu a fost secretar de stat in Ministerul Muncii si Protectiei Sociale. Ulterior a fost eliberat de Ludovic Orban din functie si numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor.

Nicolae Ivășchescu, cu diplomă luată la 34 de ani la Universitatea Bioterra, s-a remarcat pe vremea când a preluat ca interimar portofoliul de ministru al Muncii, în 2011, în locul lui Ioan Nelu Botiș, din poziția de secretar de stat PDL în cadrul aceluiași minister.

Deși are studii în agricultură, Ivășchescu este vicepreședintele Fundației Colegiului Național de Apărare și asociat în mai multe societăți. Potrivit declarației sale de avere Nicolae Ivășchescu a dat împrumuturi în valoare de 250.000 de euro și deține bijuterii și ceasuri, în valoare de 40.000 euro.

Ivăşchescu a fost, din 2001 până în 2010, director general la trei companii : SC Image Construct SRL, SC Real Leasing IFN SA Bucureşti, SC Ivy Company Impex SRL, Bucureşti, iar între 1986 şi 1992 a lucrat la societatea Semănătoarea.

D.Constantin