10.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 13:59
No menu items!

Ciolacu, replică pentru Cîțu, înaintea negocierilor de miercuri: “Nu poate să fie premier. PSD vrea prima rotație”

spot_img

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri dimineața, înaintea următoarei runde de negocieri cu PNL și UDMR pentru formarea unui nou guvern, că social-democrații vor veni cu propunere de premier și vor cere ca, în mecanismul rotației, PSD să aibă prima tragere la funcția de premier. Ciolacu i-a transmis lui Florin Cîțu că nu poate să fie premier, din moment ce a fost demis prin moțiune de cenzură.

“Ne dorim o coaliție funcțională și cred că deja ar trebui să ne grăbim să finalizăm aceste discuții în ceea ce privește primul ministru. Mi-aș dori un program clar, cu prioritățile și urgențele românilor din acest moment (…)și pe urmă un program de guvernare pe termen mediu, până în 2024. Astăzi (miercuri – n.r.), mai mult ca sigur se va finaliza acest program de guvernare pe toate capitolele. Mai mult ca sigur PSD va face astăzi un Consiliu Național unde va decide primul ministru desemnat, dar cel mai important este să nu construim ceva fără să ținem cont de nimic. Trebuie să ținem cont de voința românilor. PSD a câștigat alegerile generale“, a spus Marcel Ciolacu.

“Mai mult ca sigur, azi vom avea finalizat programul de guvernare.

O să-mi iau o anumită marjă de negociere de la colegii mei. Categoric, PSD va avea un premier desemnat.

(…)Logic, din moment ce PSD a câștigat alegerile, este normal ca PSD să ceară premierul la prima rotație. De aici pleacă negocierile. Și cred că, cel mai important, este să nu iasă nimeni păcălit. Este normal să existe poziții contradictorii, de aceea se și numesc negocieri. Eu sper ca astăzi (miercuri – n.r.) să finalizăm aceste negocieri.

Intrăm într-o normalitate și sunt ferm convins că și Florin Cîțu va înțelege această normalitate și va înțelege că nu poate să vină prim-ministru, după ce a fost demis prin moțiune de cenzură“, a conchis Marcel Ciolacu.

Raluca Dan