1.9 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 1:06
No menu items!

Ciolacu, după discuţiile de marţi seară cu PNL: ”Credeți că Florin Cîțu este decizional în ceea ce se întâmplă în acest moment în România?”

spot_img

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a confirmat, miercuri, discuţiile cu premierul desemnat Nicolae Ciucă. Ciolacu a precizat că în PSD există o opţiune clară de a nu susţine un Guvern minoritar şi a subliniat că nu are nicio negociere cu conducerea PNL.

”Nu cred că are importanţă dacă există sau nu întâlniri. Şi astăzi de dimineaţă am stat de vorbă cu premierul desemnat, încercăm să găsim o soluţie politică pentru a depăşi această criză, dar revenind la principalele probleme, rămân pandemia şi energia”, a spus Ciolacu, întrebat despre întâlnirea pe care liderii PSD au avut-o, marţi seară, la Vila Lac, cu premierul desemnat şi preşedintele PNL Florin Cîţu.

Președintele PSD a menționat că există o opinie clară în partid de a nu susține un Guvern minoritar.

”Consider că sunt obligat ca lider de partid, indiferent că sunt la putere sau în opoziţie, să am acest dialog, nu am negocieri cu conducerea PNL. PSD trebuie să se implice în rezolvarea acestei crize şi să fie parte la rezolvarea crizei, de aceea am înaintat 10 măsuri pe care orice Guvern învestit trebuie să le ia. Dacă nu, le vom face prin legi, în Parlament”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat despre faptul că liderul PNL Florin Cîţu nu doreşte cooptarea PSD în Guvern, cu miniştri, Ciolacu a răspuns: ”Dumnevoastră credeţi că domnul Florin Cîţu este decizional în ceea ce se întâmplă astăzi în România?”.

                                                                                                                  Adina Silav