3.9 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 12:40
No menu items!

Ciolacu anunță ultimele negocieri pe programul de guvernare. Cine va fi viitorul premier?

spot_img

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, marţi dimineață, la sediul PSD, că la ora 13.00 va avea loc, la Parlament, o nouă întâlnire a liderilor celor trei partide, PNL, PSD şi UDMR, pentru finalizarea negocierilor pe programul de guvernare. Despre discuţiile privind premierul, Ciolacu a spus doar că este convins că PSD va merge la consultări cu o propunere de premier.

“La ora 13.00 avem o întâlnire la Parlament, cu PNL, UDMR şi minorităţile, continuăm programul de guvernare. Astăzi, sper ca împreună cu ceilalţi să terminăm programul de guvernare“, a spus Ciolacu.

Despre propunerea cu care PSD va merge la consultările de la Palatul Cotroceni, Marcel Ciolacu a declarat: “Vom vedea ce o să rezulte din negocierile politice, după ce terminăm programul de guevrnare vom avea negocierile politice. (…)Momentan, PSD nu a făcut o nominalizare de premier, dar sunt convins că va face. Sunt ferm convins că colegii mei, PSD va merge cu o propunere de prim-ministru.” 

Preşedintele PSD a arătat că, pe programul de guvernare, mai trebuie închis domeniul Finanţelor, mai exact, proiecţia bugetară pe anul viitor. În cazul SIIJ, Ciolacu a spus că s-a ajuns la decizia de a lăsa specialiştii să găsească soluţiile cele mai bune, astfel încât să nu mai avem MCV. 

Despre PNRR, Ciolacu a susținut că s-a decis o optimizare a acestui program. 

O să optimizăm PNRR. Dacă se va constitui această coaliţie, vom face o deplasare la Bruxelles, pentru a discuta punctual, deja europarlamentarii PSD şi PNL discută cu oficialii europeni privind optimizarea acestui program”, a mai precizat Ciolacu. 

Raluca Dan