8.7 C
București
vineri, 1 martie 2024 - 22:33
No menu items!

Ciolacu, anunţ despre majorarea pensiilor românilor, după vizita FMI

spot_img

Premierul Marcel Ciolacu a venit cu clarificări despre creşterea pensiilor românilor, după vizita FMI la noi în ţară, având în vedere că instituţia a recomandat majorarea pensiilor în etape.

”Aş vrea să fac o precizare după ce am văzut în ultimele zile tot felul de presupuneri privind vizita FMI şi situaţia pensiilor. Voi fi cât se poate de categoric, recalcularea pensiilor se va întâmpla la termenul anunţat, în luna septembrie. Nu există mai multe tranşe şi nu există nici alte variante”, a spus premierul Marcel Ciolacu, miercuri, în şedinţa de Guvern.

”Ne-am asumat acest lucru şi acest lucru va fi făcut la 1 septembrie”, a spus el.

Şeful Executivului i-a cerut ministrului Finanţelor să vină cu impactul neimpozitării pensiilor între 2.000 şi 3.000 de lei.

”Cer Ministerului de Finanţe ca în zilele următoare să vină cu impactul de mărire a pensiilor între 2.000 şi 3.000 de lei, după cum bine ştim, până în 2.000 de lei nu se impozitează nicio pensie, să vedem impactul între 2.000 şi 3.000 de lei, ca să mărim această marjă până la 3.000 de lei, astfel încât să vedem dacă ne permitem. Aştept recomandarea ministrului Finanţelor, dacă ne permitem după majorarea de 13.8% şi recalcularea de la 1 septembrie, să avem şi această scutire de impozite până în 3.000 de lei”, a arătat Ciolacu.

Premierul a mai spus că în afară de discuţia cu sindicatele, în perioada următoare, toată echipa guvernamentală va avea întâlniri cu mediul de afaceri. Discuţiile vor viza dezvoltarea României, schemele de ajutor de stat pe care trebuie să le convenim cu Comisia Europeană şi atragerea fondurilor europene.

                                                                                                       Adina Bucur Silav