0.7 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 2:51
No menu items!

Ciocolata neagră, medicamentul minune

spot_img

dark-chocolate1

Ciocolata neagră conține antioxidanți și acizi grași sănătoși, care au efect neurostimulator, antidepresiv și cardioprotector. În ultimii ani, cercetările arată că este mai eficientă chiar și decât unele medicamente dacă este cât mai bogată în cacao, peste 60%.

Datele au arătat ca ingerarea de ciocolată neagră poate avea și alte efecte benefice asupra întregului organism.

  • reduce gradul de deteriorare a vaselor de sânge în cazul pacienților cu ciroză hepatică si scade tensiunea arterială la nivelul ficatului. Ciocolata neagră ar putea fi prescrisă de medici ca aliment de bază în dieta bolnavilor de ciroză hepatică, datorită proprietăților sale excepționale, relevate de un studiu al cercetătorilor spanioli.
  • reduce tensiunea arterială. Flavonoizii din cacao ajută la normalizarea tensiunii arteriale și la scăderea colesterolului. În timp, s-a demonstrat că ciocolata neagră este aproape la fel de eficace ca și medicamentele antihiper-tensive.
  • îmbunătățește circulația sângelui către creier. Datorită flavonoizilor din cacao, vasele de sânge din creier se dilată și permit pătrunderea unei cantități mai mari de sânge și oxigen.
  • protejază pielea de efectele nocive ale razelor ultraviolete, prevenind apariția ridurilor. Cercetătorii Institutului Dermatologic European din Londra au descoperit că antioxidanții naturali din boabele de cacao au un rol extrem de important în protejarea pielii de efectele razelor ultraviolete.
  • îmbunătățește starea de spirit. Feniletilamina, o substanță chimică secretată de creier, dar care se găsește și în ciocolată, induce o stare de euforie și excitație asemănătoare cu cea din timpul preludiului.
  • previne atacul cerebral. Un atac cerebral apare atunci când un cheag de sânge ajunge la creier, iar ciocolata neagră subțiază sângele și îmbunătățește circulația.
  • normalizează nivelul zahărului din sânge, datorită flavonoizilor pe care îi conține. Cu cât ciocolata este mai bogată în cacao, cu atât conține o cantitate mai mare de flavonoizi.
  • îndepărtează oboseala cronică. Dacă mănânci zilnic, timp de aproape o săptămână, în jur de 50 de grame de ciocolată, cu un conținut de cacao de 85%, te vei simți mai puțin obosit.

C.A.