19.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 7:51
No menu items!

Cine vrea credit bancar poate să aplice și de pe telefonul mobil

spot_img

Cine vrea credit bancar poate să aplice și de pe telefonul mobil

Instituțiile de credit din România au început să lanseze, în ultima vreme, tot mai multe aplicații prin care clienții fie pot cere împrumuturi, fie pot să se informeze în privința varfiantelor pe care le au la dispoziție. Cea mai recent aplicație de acest gen aparține Garanti Credite de Consum și Garanti Credite Ipotecare.

Acestea au lansat Credit Comod, prima aplicație pentru mobil a unei instituții financiare nebancare din România, care facilitează accesul clienților la credite, prin intermediul telefoanelor lor mobile.

Aplicația poate fi descărcată gratuit de pe App Store pentru platforma iOS, Google Play pentru Android și Windows Phone Store pentru Windows, prin căutarea „Credit Comod”.

De asemenea, aplicația poate fi descărcată gratuit de pe site-ul Garanti Credite de Consum, www.garanticreditedeconsum.ro, și de pe noul site al Garanti Credite Ipotecare, www.garanti-ipotecare.ro, utilizând un cod QR. Când o persoană scanează codul QR cu telefonul mobil, aplicația detectează automat sistemul de operare și direcționează utilizatorul către magazinul online dedicat.

Odată descărcată, aplicația permite utilizatorilor de telefonie mobilă să selecteze tipul de credit de care sunt interesați și să calculeze rata lunară în funcție de suma aleasă și perioada de rambursare.

Utilizatorii pot aplica pentru un împrumut prin completarea unui formular care este trimis, în mod automat, către compania corespunzătoare, după care vor fi contactați în cel mult două zile lucrătoare. Pentru orice alte detalii, aplicația direcționează utilizatorii către departamentele de Relații cu Clienții, prin apel telefonic sau e-mail.

„Am dezvoltat aplicația Credit Comod, prima de acest fel de pe piață, pentru a ne ridica la nivelul așteptărilor clienților noștri. Știm cu toții că, în zilele noastre, viața este agitată și toată lumea trebuie să acționeze rapid. Credit Comod permite utilizatorilor de telefonie mobilă să calculeze și să aplice instant pentru un credit”, spune Bogdan Dobre, director general al Garanti Credite de Consum și Garanti Credite Ipotecare.

Garanti Credite de Consum este brandul sub care funcționează compania Ralfi IFN SA, înființată în 1997. Funcționează de peste 15 ani pe piaţa creditelor de consum, acordând credite în magazine, credite de nevoi personale și asigurări ataşate creditelor de consum –  un plan de protecţie a veniturilor sau garanţie extinsă pentru produsul cumpărat.

La sfârşitul lui 2010, acţionarul majoritar al Garanti Credite de Consum a devenit Turkiye Garanti Bankasi, cea de-a doua bancă privată ca mărime din Turcia, care deţine 100% din acţiuni. În urma acestei modificări a acţionariatului, compania fost inclusă în Grupul financiar bancar Garanti (alaturi de Garanti Bank, Garanti Leasing și Garanti Credite Ipotecare).

C.C.