11 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 10:47

Cine va fi purtătorul de cuvânt al lui Klaus Iohannis la Cotroceni

spot_img

Fostă șefă a BBC – București și scriitoare, Tatiana Niculescu Bran a anunțat luni că a acceptat propunerea președintelui ales

tatiana-niculescu-bran

Scriitoarea Tatiana Niculescu Bran, fostă șefă a BBC – World Service București în perioada 2004 – 2008, va fi purtătorul de cuvânt al lui Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Anunțul a fost făcut luni chiar de Tatiana Niculescu Bran, pe contul său de Facebook.

O știre despre mine (sper să fie o veste bună)

Președintele ales al României, dl. Klaus Iohannis, mi-a propus să-i fiu purtător de cuvânt și consilier de comunicare. Sunt onorată că s-a gândit la mine. Las deoparte cartea pe care mă apucasem s-o scriu, și devin, așadar, din purtătoare de cuvinte, purtătoare de cuvânt.

Tatiana Niculescu Bran
postare pe Facebook

Tatiana Niculescu Bran a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti si Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles. Între 1995 și 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, secția română de la Londra. Între 2004 și 2008 a condus biroul BBC World Service de la București. În 2006 a publicat primul roman non-fictional din literatura română, Spovedanie la Tanacu, urmat, în 2007, de Cartea Judecătorilor. Cele doua romane, în dramatizarea autoarei, au devenit piesă de teatru. Spovedanie la Tanacu a avut premiera la New York în 2007, în regia lui Andrei Șerban. Același volum a inspirat de asemenea filmul După dealuri (Beyond the Hills), în regia lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012. În 2010, Liternet i-a publicat piesa de teatru Brancuși contra SUA, o abordare inedită a celebrului proces cu același nume intentat de Brancuși statului american în 1926. La Editura Polirom, Tatiana Niculescu Bran a mai publicat Nopțile Patriarhului (2011), În Țara lui Dumnezeu (2012), Spovedanie la Tanacu (ed. a II-a, 2012, 2013; roman tradus în limba italiană), Cartea Judecătorilor (ed. a II-a, 2013) și Povestea domniței Marina și a basarabeanului necunoscut (2013). (Descriere preluată de pe site-ul Editurii Polirom).

 

Articolul precedentORA DE SPORT: Ce este BOSU
Articolul următorSoleanca