19.7 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 13:22

Cine va fi noul șef al PNL Iași

spot_img

Sursa Zilei a aflat cine va fi noul șef al PNL Iași (înaintea unor lideri marcanți, care chiar cred că știu, dinainte, toate numirile politice în teritoriu). Ludovic Orban îl trimite pe unul dintre oamenii săi de încredere, Alexandu Kocsis, deputat de Iași, să preia frâiele acestei importante filiale.

În contextul scandalului autosuspendărilor din funcțiile de conducere ale acestei filiale, Costel Alexe – din funcția de președinte al PNL Iași, apoi Mihai Chirica – din cea de președinte interimar, conducerea executivă de la București a ales cine va conduce filiala de la Iași.

Deși cel care își dorea cel mai tare această funcție, prim-vicepresedintele filialei, Alexandru Muraru, nu o va obtine, conform surselor SZ. Muraru crede că lobby-ul făcut în ultima vreme, faptul că a fost primul pe lista aleșilor din județ pentru Parlament, că este fratele consilierului prezidențial Andrei Muraru, care va fi noul ambasador in SUA, sau că este “reprezentant special al Guvernului”, contează mai mult decât a fi “de încredere” pentru conducerea partidului, așa cum este Alexandru Kocsis.

S-au mai zbătut, dar nu foarte tare, și Marius Bodea, cel care “a trădat” anul trecut și din postura de șef PNL Iași a trecut cu arme și bagaje în USR, dar și actualul primar, Mihai Chirica.

Cert este că Alexandru Kocsis își merită poziția, mai ales că a fost cotat, în ultimii ani, ca fiind unul dintre apropiații lui Ludovic Orban. Fost jurnalist și membru al CNA, Kocsis a devenit deputat de Iași anul trecut, poziție pe care a obținut-o după ce s-a ocupat de campania online a partidului, la alegerile generale și cele locale.