21.2 C
București
marți, 30 mai 2023 - 10:43
No menu items!

Cine va fi noul procuror șef adjunct al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție

spot_img

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii are pe ordinea de zi luni, 3 iunie, propunerea de numire în funcția de procuror șef al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Actualul adjunct, procurorul Adina Florea va candida pentru funcția de procuror șef al Secției ca urmare a faptului că procurorul Gheorghe Stan, actualul șef al Secției va pleca judecător la Curtea Constituțională. 

Potrivit unor surse judiciare noul procuror șef adjunct al Secției va fi Nicolae Marin venit la SIIJ de la Direcția Națională Anticorupție, acesta dându-și și acordul scris în acest sens. Potrivit acelorași surse, Marin are și sprijinul procurorilor din cadrul Secției pentru procurori a CSM pentru a fi numit în această funcție.

La DNA procurorul Marin a gestionat dosare complexe care s-au soldat cu condamnări la închisoare a unor nume importante, cum ar fi omul de afaceri Puiu Popoviciu. 

În 2017 Nicolae Marin a fost alături, la CSM, de procurorii Doru Țuluș și Mihaela Moraru atunci când aceștia au reclamat public neregulile din interiorul Direcției Naționale Anticorupție din perioada când instituția era condusă de Laura Codruța Kovesi. După debarcarea lui Kovesi, înainte de a se muta la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, Nicolae Marin a fost pentru câteva luni șeful Serviciului Teritorial Ploiești al Direcției Naționale Anticorupție

Cristi Ciupercă