3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 18:20
No menu items!

Cine sunt responsabilii pentru moartea lui Ionuț, copilul mușcat de câini

spot_img

Ionut_Anghel

Firma care deține terenul pe care băieţelul de 4 ani, Ionuţ Anghel, a fost ucis de câinii maidanezi, dar si administratorul acesteia au fost trimişi în judecată pentru ucidere din culpă. Procurorii au inculpat, în aceeași cauză, și Administraţia Domeniului Public Sector 2 Bucureşti, cu aceeaşi acuzatie, dar fără nominalizarea unor responsabili.

SC Tei Rezidenţial SRL, firma ce deţine terenul viran, dar şi administratorul ei, Ciorăscu Constantin, sunt acuzaţi că nu au luat măsuri să preîntâmpine atacul canin, adică să fi ţinut câinii agresivi exclusiv în interiorul perimetrului îngrădit.

ADP sector 2 a fost trimisă în judecată pentru că nu a luat măsuri corespunzătoare de împrejmuire și delimitare a zonei amenajate a Parcului Tei, de terenul viran aflat în imediata vecinătate, fapt care a permis trecerea celor doi minori într-o zonă sălbatică şi a creat condiţiile pentru ca ei sa fie atacaţi de şapte câini. Atacul s-a sfârşit cu decesul minorului Ionuţ Anghel.

Dosarul a fost trimis Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti.

 Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie 2013, după ce a fost atacat de câini, pe un teren din apropierea Parcului Tei.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, declara în 3 septembrie 2013 medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală. Medicul preciza că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.

Dosarul privind decesul lui Ionuţ Anghel a fost deschis în 3 septembrie 2013, de Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanţei supreme, care au făcut cercetări pentru ucidere din culpă.

Anchetatorii i-au audiat în acest dosar, printre alţii, pe părinţii şi pe bunica lui Ionuţ Anghel, pe Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, Carmen Secăreanu, preşedinta Asociaţiei Caleidoscop, Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociaţiei Caleidoscop, Marcela Pîslă, preşedinta Asociaţiei “Cuţu, cuţu”, Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde Ionuţ Anghel a fost omorât de câini, şi Octavian Sandu, bărbatul care l-a adus pe fratele lui Ionuţ Anghel la bunica acestuia, în Parcul Tei.

G.T.