20.5 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 4:58
No menu items!

Cine sunt chimiştii prinşi în laboratorul de extragere a cocainei din Bihor

spot_img

Doi dintre cei cinci traficanţi de droguri prinşi de poliţişti şi procurorii DIICOT în laboratorul de droguri din Bihor sunt chimişti ai celebrului cartel Cali din Columbia.

Cei doi columbieni, împreună cu doi români şi un om de afaceri israelian stabilit în Bucureşti, au pus la cale o reţea de trafic de droguri, pe ruta Columbia-România, cu cocaină amestecată în cafea.

Drogurile erau transportate în pachete de cafea de unul dintre columbieni, iar în laboratorul din satul Zece Hotare, comuna Șuncuiuș din județul Bihor erau extrase din cafea de celălalt columbian, un chimist al cartelului Cali.

Chimistul care se ocupa de extragerea cocainei prin procedee chimice se numeşte Paco Marin Os Pitia, în vârstă de 61 de ani. De asemenea, acesta este un membru destul de important în cartelul Cali, fiind cunoscut şi pentru faptul că este „sicario”, adică asasin plătit, potrivit Antena 3.

Cel de-al doilea columbian se numeşte Daniel Salazar, în vârstă de 28 de ani, şi este cărăuş al cartelului. În Bihor, bărbatul era ajutor al „bucătarului” Paco Pitia.

Ceilalţi traficanţi prinşi de procurorii DIICOT sunt Emilian Dorel Silaghi, în vârstă de 55 de ani, din Oradea, Mihai Strelciuc, în vârstă de 47 de ani, din Feteşti (căsătorit în Columbia unde a făcut şi închisoare) şi Simon Selouk Shimon, în vârstă de 61 de ani, cetăţean israelian cu afaceri în Bucureşti.

Anchetatorii au descoperit primul laborator de extragere secundară a cocainei în Bihor.  Gruparea  închiriat o cabană în afara zonelor locuite, iar acolo extrăgeau, pe cale chimică, cocaina. Valoarea cocainei descoperite este de 200.000 de euro.

                                                                                                                 Adina Silav