9.2 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 11:48

Cine sunt candidaţii la a doua tentativă de privatizare a CFR Marfă

spot_img

Cine sunt candidaţii la a doua tentativă de privatizare a CFR Marfă

Firmele respinse săptămâna trecută la licitaţia organizată pentru privatizarea companiei CFR Marfă – respectiv Transferoviar Grup, OmniTRAX si Grup Feroviar Român – au achiziţionat până acum caietul de sarcini în procesul de vânzare a operatorului feroviar.

Surse din domeniul feroviar au declarat pentru Sursa Zilei că şi TTS Group – firma pentru care comisia de licitaţie ar fi schimbat, peste noapte, criterile de precalificare privind procedura de privatizare  – urmează să achiziţioneze caietul de sarcini. ,,În plus, un fond de investiţii din China este aşteptat să cumpere caietul de sarcini pentru privatizarea CFR Marfă. Nu sunt aşteptate firme mari din domeniul feroviar. Sunt şanse ca privatizarea CFR Marfă să fie amânată”, au precizat sursele citate.

Ministrul transporturilor, Relu Fenechiu, a admis joi că trei companii au cumpărat în acest moment caietul de sarcini pentru privatizarea CFR Marfă. El a evitat însă să nominalizeze cele trei firme la care a făcut referire. “Sunt trei companii care au cumpărat caietul de sarcini. Din puţina mea experienţă în licitaţii, pot să vă spun că, în general, ofertele se depun în ultima zi şi în ultimele ore. Nu am cunostinţă să fie vreo contestaţie după prima procedură în privatizarea CFR Marfă”, a spus Fenechiu, citat de Mediafax.

Ministerul Transporturilor a republicat pe 16 mai anunţul privind vânzarea a 51% din acţiunile CFR Marfă, venitul mediu anual din activitatea de transport marfă al investitorilor interesaţi fiind redus de la 100 milioane euro în anuntul anterior la 20 milioane euro în prezent. Câştigătorul licitaţiei va fi anunţat pe 20 iunie.

Andrei Tudor