1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 3:42
No menu items!

Cine sunt cămătarii din Turda, săltați de DIICOT

spot_img

camatari

Procurorii DIICOT au descins la Turda și Câmpia Turzii și au reținut patru membri ai unei grupări de cămătari. Bărbații dădeau bani cu dobândă de 100% pe lună și îi amenințau și îi băteau pe cei care nu plăteau la timp.

Membrii grupării sunt cunoscuți în Turda, Cluj, mai ales pentru taxele de protecție pe care le cereau unor patroni de localuri.

Douăzeci de persoane au fost audiate la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Cluj, dintre acestea patru primind mandat de reținere pentru 24 de ore și apoi mandat de arestare pentru 29 de zile.

Cine sunt cei patru cămătari

Petre Călin Ferdean alias “Fefe” era spaima locuitorilor din Câmpia Turzii, fiind considerat unul dintre cei mai periculoși interlopi din oraș. Și-a făcut un renume prin faptul că cerea taxe de protecție, dar și dobânzi mari la împrumuturi.

Aurel Chiciudean alias ”Relu” se ocupa cu coordonarea pazei la restaurantul “La Fiesta”, din Câmpia Turzii. Încasa taxă de protecție de la clienții localului, pentru ca aceștia să fie feriți de scandaluri.

Claudiu Ghibu practica și el dobânzi uriașe la împrumuturile acordate, fiind considerat ”Nașul” lumii interlope din Turda.

Călin Mureșan alias Mâța, din Câmpia Turzii

Cei patru au avut pe rol mai multe dosare privind diverse infracțiuni, de la lovire sau amenințare, până la trafic de substanțe interzise, conform someșeanul.ro.

În urma perchezițiilor de miercuri de la Turda și Câmpia Turzii au fost ridicate mai multe arme deţinute de către membrii grupării, dar și înscrisuri în care erau trecuți “datornicii”.

S.M.