Cine sunt beneficiarii din dosarul lui Horia Georgescu

Printre beneficiarii despăgubirilor din dosarul în care a fost reținut președintele ANI, Horia Georgescu se află și Valentin Vișoiu

anrp

Procurorii au stabilit că prejudiciul adus statului este de 75 de milioane de euro, prin cele 3 dosare aprobate ilegal de Comisia de despăgubiri, în perioada 2008-2009.

Prima despăgubre, pe numele Ancăi Valentina și Mircea Adrian Victor Borțică, pentru imobilului în suprafaţă de 55.390 metri pătraţi, situat în Bucureşti, şos. Olteniţei.

A doua este pe numele lui Tudor Constantin, care a cesionat, cu titlu gratuit, lui Aurel Constantin, pe 7 ianuarie 2008. Acesta a cerut soluţionarea cu prioritate a dosarului, motivând cu „starea de sănătate foarte şubredă” a tatălui său şi cu vârsta înaintată, ataşând cererii un certificat medical, conform căruia Tudor Constantin suferă de mai multe afecţiuni.

Ultimul dosar vizat este cel pe numele Matildei Oloșuteanu și Elena Ghețu, privind un teren de 21 de hectare în Cernica. Cele două proprietare au cedat drepturile litigioase cumpărătorului Valentin Vișoiu, pentru 2.713.500 euro. Evaluarea aprobată de comisia ANRP a fost însă de 375.050.942 de lei.

Mai departe, Valentin Vișoiu a transmis cote parte de 12, respectiv 17% lui Gheorghe Adrian Manole și Florin Șerban Barbu, din drepturile litigioase care făpcuseră obiectul cererii de despăgubire. Resul de 71%, Valentin Vișoiu și l-a păstrat.

M. Nedelcu

NICIUN COMENTARIU