7 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 20:05
No menu items!

Cine mai este vizat în ancheta DNA de la CFR

spot_img

Ancheta DNA vizează și fosta conducere a CFR SA din 2012, adică pe Cristian Ghibu, omul de lui Relu Fenechiu adus de la Iași

Ghibu Cristian 1

Pe lângă afaceristul Călin Mitică, directorii firmelor sale, Transferoviar Grup, Remarul 16 Februarie și câțiva directori din companiile CFR Călători, Salina Ocna Dej și CFR SA, sucursala Galați, ancheta DNA vizează și fosta conducere a CFR SA din perioda mai-decembrie 2012. Mai exact, este vorba despre fostul secretar de stat Cristian Ghibu, adus de Relu Fenechiu de la Iași, cel care s-a ocupat și de procesul de privatizare al CFR Marfă. Procurorii spun că Ghibu ar fi intervenit în favoarea firmelor lui Călin Mitică, în schimbul… unui abonament la cursa aeriană București-Iași, în valoare de aproape 2.000 de euro.

Persoana din conducerea CNCF CFR SA și-a traficat și influența asupra unor funcționari din conducerea SNTFM CFR Marfă SA, pentru a-i determina pe aceștia să accepte încheierea unei înțelegeri neconcurențiale (privind împărțirea volumelor de transport), între SNTFM CFR Marfă SA și SC Transferoviar Grup SA, la solicitarea lui Ștefan Adrian și Călin Mitică. Faptele s-au petrecut în luna decembrie 2012, iar folosul material necuvenit a constat într-un abonament conținând 10 călătorii dus – întors, cu avionul, pe relația București – Iași, în valoare totală de 1.870 euro.

comunicat DNA

În perioada mai 2012-decembrie 2012, CFR SA a fost condusă de Cristian Ghibu, adus de la Iași de fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu. Din ianuarie 2013, Cristian Ghibu a fost înscăunat secretar de stat, iar ulterior a fost numit si seful comisiei de privatizare a CFR Marfă.