15.3 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 19:09

Cine l-a inspirat pe Ludovic Orban în depunerea plângerii contra Vioricăi Dăncilă

spot_img

Președintele PNL, Ludovic Orban, pare a fi fost inspirat de câteva persoane în depunerea sesizării penale contra premierului Dăncilă. Asta dacă nu cumva este o piesă importantă dintr-un plan al președintelui Iohannis de a scăpa de acest guvern, așa cum sugerează liderul PSD, Liviu Dragnea.

Cu aproape două săptămâni înainte ca deputatul PNL Ovidiu Raețchi să dea semnalul privind o posibilă acțiune îndreptată împotriva prim-ministrului Viorica Dăncilă pe tema mutării ambasadei României la Ierusalim, un cunoscut analist de securitate lansa ideea unei răspunderi penale a premierului pentru motivele invocate chiar de președintele PNL.

Consultantul militar, specializat în politica de securitate, Hari Bucur Marcu, susținea, într-un interviu acordat, în 27 aprilie, ziare.com, că „premierul Viorica Dăncilă a ignorat statutul pe care îl are, de subordonat al președintelui pe linie de securitate națională, și a vulnerabilizat România pe plan internațional, putând fi suspendată de Klaus Iohannis, dacă acesta cere o anchetă penală pornind de la suspiciuni de înaltă trădare”.

Hari Bucur Marcu s-a născut în orașul în care Klasu Iohannis a fost primar, Sibiu, unde a urmat și cursurile Școlii Militare de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu”. 

Valeriu Motoc