7.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 22:52

Cine încalcă regulile în starea de alertă va primi … o mustrare

spot_img

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la Alba, că, deocamdată, cei care nu respectă regulile impuse în perioada stării de alertă vor primi o mustrare de la forțele de ordine. De asemenea, prim-ministrul a explicat că va fi derulată o campanie largă de informare a cetățenilor cu privire la aceste reguli, iar, ulterior, cine nu le respectă va fi amendat.

“Sigur vor fi sancțiuni. Și acum avem bază să dăm amenzi. Trecem la niște reguli hotărâte de Comitetul Național pentru Situații de Urgență care sunt impuse prin ordine comune ale ministrului Sănătății cu miniștri de resort din toate domeniile pe care le coordonează.

Toate regulile trebuie transmise către cetățeni în cadrul unei campanii largi de informare corectă. După ce oamenii ajung să cunoască aceste reguli, cine nu le va respecta va fi amendat”, a explicat Ludovic Orban.

Începând de vineri, 15 mai, conform Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență care reglementează starea de alertă, sunt prevăzute mai multe măsuri care trebuie respectate, precum și câteva interdicții, precum cea de a ieși din localitate.