3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 0:45
No menu items!

Cine este Warren Buffett?

spot_img

Cine este Warren Buffett?

Magnat american, investitor, om de afaceri și filantrop american, Warren Buffett este recunocut ca fiind printre primii trei pe lista celor mai bogați oameni din lume şi pentru stilul de viață modest, în ciuda averii imense deținute. Cel mai de succes investitor al secolului douăzeci, Buffett este acţionar principal, preşedinte şi manager general al Berkshire Hathaway, fiind declarat unul dintre cei mai influenți oameni din lume. Supranumit “Vrăjitorul din Omaha”, “Oracolul din Omaha”, sau “Sage din Omaha”, Warren a promis să renunțe la 99% din averea sa în numele Fundaţiei Gates.

Buffett a studiat la Şcoala Elementară Rose Hill din Omaha şi apoi Washington DC, la Liceul Woodrow Wilson, la Şcoala de Afaceri Wharton a Universităţii Pennsylvania şi la Universitatea din Nebraska. Este licenţiat şi specializat în administrarea afacerilor, absolvent de master în ştiinţele economiei şi absolvent al Institutului de Finanţe.

De mic, Buffett a afișat interes în a face și a economisi bani – a vândut gumă de mestecat, Coca-Cola şi reviste săptămânale, a lucrat în magazinul alimentar al bunicului său, a livrat ziare, a vândut mingi de golf și timbre. Interesul lui Buffett pentru piața de valori și investiţii datează din copilărie, pe când îşi petrecea timpul în compania de brokeraj a tatălui său. La vârsta de zece ani, aflat în excursie la New York, a vizitat Stock Exchange, iar, la vârsta de unsprezece ani, a cumpărat primele şase acţiuni. Ca elev de liceu, a investit într-o afacere a tatălui său şi a cumpărat o fermă de agricultură.

Roxana Mera