8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 10:46
No menu items!

Cine este Vlad Voiculescu, viitorul ministru al sănătății

spot_img

Premierul Dacian Cioloș i-a propus marți economistului Vlad Voiculescu, directorul de Cabinet al ministrului finanțelor, Anca Dragu, să preia portofoliul de ministru al sănătății, iar acesta a acceptat, au declarat surse oficiale, citate de Agerpres.

Înainte de reveni în România, ca director de Cabinet al ministrului finanțelor, Vlad Voiculescu a locuit 14 ani la Viena, unde a absolvit licenţa şi masterul la Universitatea de Economie şi Business din Viena (Vienna University of Economics and Business Administration), având în prezent peste 10 ani de experienţă în domeniul financiar.

Voiculescu a deţinut poziţia de vicepreşedinte al Diviziei de Finanţări de Infrastructură a Erste Group Bank AG şi este iniţiatorul MagiCAMP, iar din iunie 2013 este și Vicepreşedinte şi Trezorier al European Cancer Patient Coalition.

De altfel, Vlad Voiculescu a fost implicat, de-a lungul timpului, în mai multe proiecte sociale în domeniul sănătăţii, cel mai cunoscut fiind reţeaua de citostatice, prin care voluntarii implicaţi transportau gratuit în România medicamente esenţiale în tratarea cancerului care nu se găseau în spitalele şi în farmaciile româneşti. Proiectul a fost dezvăluit în cadrul unei investigaţii HotNews, care a stat la baza documentarului HBO, „Reţeaua”.

R.D.