1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 2:20
No menu items!

Cine este procurorul pe care Traian Băsescu a evitat să-l numească șef în DNA

spot_img

cerbu_viorel

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți seară, că a evitat să numească un procuror (în prezent adjunct de șef de secție) ca șef în DNA, deși acesta era susținut de Daniel Morar. Procurorul la care făcea referire Băsescu este Viorel Cerbu, delegat pe 2 octombrie, de Tiberiu Nițu să o înlocuiască pe Mariana Alexandru, în funcția de procuror șef adjunct al Secției I a DNA.

Era bine ca ministrul justiţiei să aibă o discuţie cu mine pe nominalizări. Aş fi avut o singură întrebare: Ai ţinut cont de propunerea şefului instituţiei respective, fie că e DIICOT, DNA sau Parchetul General? Am susţinut propunerile care au avut susţinerea acestora din urmă şi am fost reticent la cele venite direct de la ministrul justiţiei. (…)Am o singură întrebare, pentru un adjunct de şef de secţie.  Propunerea care-l viza stă la mine la mapă de doi ani şi nu i-am dat un răspuns nici acum. Ştiam că propunerea e susţinută de procurorul şef, de Daniel Morar. Mi-a fost greu, nu am vrut să-l jignesc pe Morar, dar am preferat să-l ţină pe delegaţie, poate e un detaliu care nu este de spus public acum. Am avut însă dubiile mele. Să sperăm că noile numiri vor clarifica lucrurile.

Traian Băsescu

președintele României

Pe 25 mai 2011, ministrul justiției de la acea dată, Cătălin Predoiu, a înaintat spre avizare CSM propunerea de reînvestire în funcția de procuror-șef adjunct al Sectiei de Combatere a Corupției din cadrul DNA a procurorului Ioan Viorel Cerbu. Propunerea, susținută de Daniel Morar (la acea dată procuror șef al DNA) a ajuns, după ce a fost avizată de CSM, pe masa lui Traian Băsescu, care însă nu l-a numit în funcție, dar nici nu l-a refuzat oficial.

Maia Constantin