19.6 C
București
duminică, 25 iulie 2021 - 5:07

Cine este noul președinte al Colegiului Medicilor din România

spot_img

Gheorghe Borcean este noul preşedinte al Colegiului Medicilor din România, acesta fiind ales la conducerea organizaţiei profesionale după ce Vasile Astărăstoae a demisionat

Borcean

Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România l-a votat pe doctorul Gheorghe Borcean, vicepreședinte al Colegiului, în funcția de președinte, după ce Vasile Asărăstoae și-a dat demisia. Borcean a avut un singur vot împotrivă.

Gheorghe Borcean a fost vicepreședinte al Colegiului Medicilor din 1998. Este medic specialist chirurg la spitalul municipal Caransebeș, unde a fost și director până în 2006. Borcean mai are specializări în ortopedie și traumatologie, dar și în medicină legală.

În locul său, ca vicepreședinte a fost ales prof. Mircea Cinteză, iar din  Biroul Executiv al Colegiului mai fac parte vicepreşedinţii Constantin Cârstea şi Călin Bumbuluţ, precum şi secretarul general Viorel Rădulescu.

La sfârşitul lunii martie, Vasile Astărăstoae şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al colegiului Medicilor, funcţie pe care o ocupa din 2007, el motivând că a luat decizia ca urmare a sentinţei Judecătoriei Iaşi, care l-a condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese. Procurorii îl acuză că s-ar fi angajat pe sine însuşi într-un proiect european al Institutului de Medicină Legală din Iaşi, al cărui director era atunci.

S.M.