16.6 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 20:07

Cine este martorul-cheie în dosarul morții lui Ionuț Anghel. Cu ce afacerist controversat este asociat

spot_img

Omul de afaceri Octavian Sandu (43 de ani), considerat martor-cheie în dosarul morții lui Ionuț Anghel (copilul de patru ani omorât de câini în Sectorul 2 al Capitalei) și audiat luni la Parchetul General în acest caz deține acțiuni la două societăți comerciale din Sectorul 2 al Bucureștiului: Aue Mobil Natura SRL și Pneus Service SRL.

În cea de-a doua societate – Pneus Service SRL – Octavian Sandu este asociat cu un controversat om de afaceri italian – Savelli Giantonio. Italianul se află de câțiva ani în atenția polițiștilor din Peninsulă, după ce numele lui a fost menţionat într-un raport de monitorizare al organizaţiei Greenpeace ca fiind implicat într-un caz de trafic de deşeuri radioactive. La rândul lui, Savelli Giantonio a fost asociat în România cu Dan Besciu – unul dintre cei mai controversați “regi ai asfaltului”, în societatea Italrom Export Import.

De altfel, asocierea cu Giantonio l-a adus pe Besciu – potrivit poliției italiene – pe harta traficului cu deșeuri radioactive din Europa.

Astfel, potrivit anchetatorilor din Peninsulă, la mijlocul anului 1992, Giantonio Savelli a exportat din Italia aproximativ 30.000 de tone de deşeuri radioactive, destinatar fiind chiar firma Italrom Export Import din România. Transportul a fost interceptat la Trieste, în timpul unui control iniţiat de poliţia italiană. Conform raportului Greenpeace, transportul lui Savelli a fost verificat în urma unor informaţii care indicau implicarea sa într-o operaţiune de trafic de droguri. În cele din urmă, s-a constatat că nu era vorba despre stupefiante, dar încărcătura italianului era însoţită de documente falsificate.

La vremea respectivă, Besciu a susţinut că a aflat despre această afacere de la poliţie și l-a acuzat pe Savelli că “a lucrat numai cu documente false”. Totuşi, relaţiile dintre cei doi au continuat până la începutul acestui an, când, potrivit datelor de la Registrul Comerțului, societatea Italrom Export Import a fost radiată.

Andrei Tudor

SURSA FOTO Facebook