19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 1:59
No menu items!

Cine este Ion Rădoi,”stăpânul” sindicatului de la Metrou, aflat la conducere de peste 15 ani

spot_img

Ion Radoi, fost parlamentar PSD, este liderul sindicatului de la Metrou de peste 15 ani.

Ion Rădoi, în vârstă de 59 de ani, deține mai multe funcții. El este presedintele Sindicatului Liber Metrou – Unitatea și a Federației Sindicatelor din Transporturi, Transloc și Servicii Publice „ATU România”. În plus, el este membru în Comitetul executiv al Federatiei Europene a Transportatorilor.

Liderul de sindicat a intrat în Parlamentul României în anul 2000, din partea PDSR, care a devenit PSD. A urmat legislatura din perioada 2004-2008, unde a fost senator din partea PSD Giurgiu.

În CV-ul publicat pe pagina Camerei Deputatilor în urmă cu mai bine de 15 ani, Ion Radoi a trecut la capitolul studii, Facultatea de Electronica din Bucuresti si Facultatea de Telecomenzi Feroviare, menționând că are studii sociale si sindicale.

Acesta a lucrat la Telemecanica Trafic Metrou din București, apoi a devenit președinte la Unitatea Sindicatul Lider (USL) Metrou, vicepreședinte al Blocului Național Sindical (BNS) și președinte al Convenției Naționale a Transporturilor.

Potrivit unei declarații de avere din 2017, Rădoi deținea la acea vreme peste 5 hectare de teren, în Ilfov, Bacău, Buzău, Giurgiu și Dâmbovița. De asemenea, avea în proprietate un apartament în București, o casă de locuit în Giurgiu și două case de vacanță în Sinaia și Dâmbovița. El deținea un autoturism Audi A6, fabricat în 1999. Ion Rădoi a declarat atunci că deține și ceasuri și bijuterii în valoare de 6.500 de euro, iar veniturile realizate cu un an în urmă, din salariul pentru funcția de președinte și indemnizația sindicală, fuseseră de peste 111.000 de lei. Doi ani mai târziu, veniturile declarate s-au dublat, acesta încasând un salariu anual de 227.882 de lei.