Cine este femeia în scaun cu rotile care a încercat să impresioneze la protestele din Piața Victoriei

A fost dezvăluită identitatea femeii în scaun cu rotile care a încercat să impresioneze, în timpul protestelor de vineri, pentru a împiedica reținerea partenerului său de viață de către jandarmi, deși acesta fusese violent cu forțele de ordine. De altfel, imaginea femeii – transformată de o parte a presei într-un soi de eroină a protestelor, după ce s-a aruncat din scaun asupra  soțului său – a făcut înconjurul lumii, fiind preluată și de presa internațională. 

Femeia – despre care manipulatorii susțin că a luat gaze de la jandarmi – se numește Daniela și este fina de cununie a instigatorului Sandu Matei. Participă frecvent la protestele din Piața Victoriei și este folosită să instige“, a fost mesajul postat, sâmbătă seara, pe Facebook, de un utilizator al rețelei de socializare. 

Mesajul a fost însoțit, însă, și de probe: fotografii de la nunta acesteia, alături de nașul Sandu Matei – unul dintre membrii #rezist, devenit cunoscut după ce, în timpul protestelor din decembrie anul trecut, a lovit cu pumnul în ochi un bătrân, în fața sediului Guvernului –, dar și fotografii de alte proteste la care femeia a participat. 

R.D.

NICIUN COMENTARIU