3.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 6:29
No menu items!

Cine este Doina Levintza?

spot_img

Cine este Doina Levintza?

Doina Levintza s-a lansat în televiziune ca şi creatoare de costume şi nu se consideră o creatoare de modă, ci o creatoare de costume. Prima creatoare de modă din Europa de Est care a prezentat o colecţie la New York Fashion Week şi-a început cariera internaţională la Paris şi are peste o sută de prezentări şi expoziţii în România şi în capitalele mari ale lumii, ceea ce a contribuit la reputaţia brandului sau.

De profesie pictor-scenograf, Levintza s-a lansat şi în decoraţiuni interioare, având propriile magazine, Levintza Modexim.

De-a lungul carierei sale, designerul a obţinut numeroase distincţii: Premiul Criticii pentru cea mai bună creaţie de costume, Premiul UNITER pentru costumele din Richard al doilea, Premiul UNITER pentru întreaga activitate artistică, a fost numită de trei ori consecutiv Furnizorul Casei Regale şi a primit distincţia de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, oferită de Ministrul Culturii din Franţa pentru contribuţii artistice deosebite.

Doina Levintza este, a fost şi rămâne un nume de referinţă în lumea modei şi a teatrului din România, fiind, cu adevărat, Doamna Modei Româneşti. Artistă în adevăratul sens al cuvântului, toate creaţiile care-i poartă semnătura sunt atinse de perfecţiunea cu care crează, căci totul este perfect până la cel mai mic detaliu. A purta o rochie semnată Doina Levintza este ca o atingere divină, îţi dă senzaţia că eşti o prinţesă.

Doina Levintza a fost căsătorită cu marele regizor de televiziune, Alexandru Bocăneţ, decedat alături de Toma Caragiu în timpul cutremurului din anii şaptezeci.

Roxana Mera