8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 8:27
No menu items!

Cine este Daniel Tudorache, noul primar al sectorului 1, potrivit rezultatelor parțiale ale BEC

spot_img

De profesie inginer, Daniel Tudorache (din 2012 și până acum deputat PSD) și-a început cariera în administrația publică, în 2000, în funcția de consilier al primarului sectorului 1 al Capitalei de la acea dată, Vasile Gherasim.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaților, în 2001, Tudorache a fost numit director general în Ministerul Transporturilor, condus de Miron Mitrea. Din acea funcție a fost demis de Mitrea, în urma unui raport al Corpului de control al ministrului transportuilor. În raportul 3096MM, din data de 22 iunie 2001 se consemna : “(…)pe propria responsabilitate si fara stirea directorului general, Daniel Tudorache a instrumentat procedura de aprobare si distribuire a autorizatiilor CEMT din stocul de rezerva. (…) pentru că s-a constatat ca cele 58 de autorizatii CEMT au fost aprobate si distribuite prin incalcarea evidenta a Metodologiei de repartizare si utilizare a autorizatiilor CEMT, aprobata prin OMT 861/14.11.2000 vă propunem spre aprobare adoptarea următoarelor măsuri cu caracter organizatoric: Eliberarea din functie a dlor Dan Tudorache si Eduard Ungureanu din functiile de director general adjunct, respectiv sef serviciu in cadrul DGRCSTR. Termen: imediat (…)”.

Tudorache s-a întors în funcția de consilier al primarului sectorului 1, pe care a ocupat-o și în 2002.

Din 2004 până în 2008, Daniel Tudorache a ocupat un fotoliu de consilier general în Consiliul General al Municipiului București, pe listele PSD, unde ar fi fost înscris cu sprijinul lui Marian Vanghelie. Tot cu susținerea lui Vanghelie, Tudorache a obținut și șefia filialei sector 1 a PSD, pe care o conduce și acum.

În perioada 2008 – 2011, Daniel Tudorache a fost viceprimar al sectorului 1, funcție din care a fost demis, la propunerea lui Andrei Chiliman, prin votul consilierilor locali. Motivul oficial: disfuncții administrative.

Din 2012, Tudorache ocupă un fotoliu de deputat, tot pe listele PSD.

Potrivit ultimei declarații de avere, publicată pe site-ul Agenției Naționale de Integritate (ANI), Daniel Tudorache nu are nici terenuri, nici case. Deține, în schimb, trei autoturisme Toyota (achiziționate în 2001, 2002 și 2003), iar singurul venit este reprezentat de salariul de debutat, de 60.126 de lei pe an.

R.D.