17.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 13:42

Cine este Adriana Petcu, propunerea pentru fotoliul de ministru al apelor și pădurilor

spot_img

Adriana Petcu, director al Administrației Bazinale de Apă Buzău-Ialomița din 2010 până acum, ar urma să ocupe fotoliul de ministru al apelor și pădurilor în Cabinetul Sorin Grindeanu.

Liviu Dragnea a declarat, marți, că Adriana Petcu a câștigat în instanță un proces pentru conflict de interese, într-un dosar în care acuzațiile împotriva ei au fost formulate, în decembrie 2014,  de Agenția Națională de Integritate.  ANI arăta, la acea dată, într-un comunicat de presă, că „în exerciţiul funcţiei de director, Adriana Petcu a semnat o adresă transmisă Administraţiei Naţionale Apele Române (A.N.A.R.), prin care s-a propus includerea sa în componenţa grupului de lucru al Proiectului <<SIGMA FOR WATER – Identificarea problemelor şi măsurilor necesare în vederea analizei posibilităţii de refacere a zonei umede la confluenţa râului Călmăţui cu fluviul Dunărea>>, în baza căreia a fost încadrată în funcţia de project officer în cadrul proiectului. Pe perioada de implementare a proiectului, Adriana Petcu a obţinut venituri în sumă 27.086 Lei” .

Potrivit ultimei declarații de avere, depusă anul trecut, Adriana Petcu și soțul său, Stănel Petcu, dețin un teren agricol de peste 9.200 de metri pătrați și unul în intravilan, de 1.000 de metri pătrați, ambele în județul Buzău. Soții Petcu mai au un apartament de 57,25 metri pătrați și o casă de 116 metri pătrați, tot în Buzău. Viitorul ministru al apelor și pădurilor mai deține un autoturism Skoda, fabricat în 2006. De asemenea, soții Petcu au mai multe depozite și conturi în bănci, în sumă totală de aproape 500.000 de lei.

În plus, soții Petcu au încasat, în total, într-un an, venituri de 186.390 de lei, de la Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița, dar și de la ANAR și Exploatare Sistem Zonal Prahova, unde Adriana Petcu a fost membru AGA.

Potrivit aceleiași declarații de avere, Adriana și Stănel Petcu mai dețin și câte 150 de acțiuni la PECO – Buzău.

R.D.