19 C
București
marți, 18 mai 2021 - 20:23

Cine era studenta din Iași care a murit în accidentul de autocar din Spania

spot_img

În accidentulul de autocar produs, în noaptea de duminică spre luni, în Spania și-a pierdut viața și o tânără din Iași. Era bursieră în cadrul programului Erasmus și se afla în vehiculul “morții”, pe autostrada care leagă Valencia de Barcelona.

Veronica Matcovici avea 23 de ani și era din Iași. Apropiații fetei spun că, în liceu, aceasta a fost olimpică la geografie, iar acum își urma visul: un master în domeniu la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”. Din februarie studia la Barcelona cu o bursă Erasmus.

“Ca să prinzi această bursă trebuie să ai note foarte mari și să fii foarte bine pregătit. Îmi pare rău”, a declarat, luni, pentru stirileprotv.ro, Alexandru Ghețău, student la “Alexandru Ioan Cuza”, unul dintre prietenii Veronicăi.

Moartea tinerei a fost confirmată de autoritățile spaniole, în urma unor proceduri complexe de identificare a victimelor. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Consulatul General al României la Barcelona ține legătura cu familia Veronicăi și cu autoritățile spaniole, pentru repatrierea trupului neînsuflețit al fetei.

Nu mai puțin de 13 tineri au murit, iar 43 au fost răniți în accidentul produs, în noaptea de duminică spre luni, în apropierea orașului-port Tarragona, din nord-estul Spaniei. Potrivit autorităților spaniole, șoferul autocarului a pierdut controlul volanului. Mașina s-a izbit apoi de bordura din mijlocul autostrăzii, s-a răsturnat și a lovit un autoturism care circula din sens opus.

În autocar se aflau 56 de studenți Erasmus de diverse naționalități care se întorceau de la un festival al artificiilor, din Valencia. Informațiile preliminare arătau că printre studenți se numără tineri din Elveția, Norvegia, Marea Britanie, Turcia, Ucraina, dar și din Spania. Șoferul autocarului a supraviețuit accidentului și a fost dus la poliție pentru audieri.

R.D.