10.2 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 5:44

Cine a fost Walt Disney?

spot_img

Cine a fost Walt Disney?

Walter Elias Disney a fost regizor, producător, animator, scenarist și antreprenor american, câștigător al douăzeci şi două de Oscar-uri. Numele său este cunoscut în orice casă din lume şi mai ales printre copii. Când Disney a sosit la Los Angeles, avea patruzeci de dolari în buzunar și un desen neterminat în servietă.

Prima sa ambiție a fost să devină regizor de film şi a vrut să abandoneze animația, gândindu-se că nu va putea concura cu studiourile din New York. Pentru că nimeni nu a vrut să-l angajeze, s-a întors în animație şi şi-a făcut primul studio de animație din Hollywood în garajul unchiului său. Disney a trimis un desen neterminat distribuitorului din New York, care l-a angajat pe loc pentru mai multe filme artistice combinate cu animație.

Co-fondator al studioului Walt Disney Productions, a devenit unul din cei mai cunoscuți producători de film din lume. Compania sa are venituri anuale de peste treizeci de miliarde de dolari. Walt Disney este un inovator al animației și al parcurilor tematice. A fost nominalizat la şapte premii Emmy şi deţine recordul pentru cele mai multe nominalizări la Oscar.

Disney a creat unele din cele mai celebre filme din lume și unele din cele mai cunoscute personaje, inclusiv cel pe care majoritatea îl consideră alter-ego-ul său, Mickey Mouse.

C.N.