19.2 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 23:39
No menu items!

Cine a fost Louis Vuitton?

spot_img

Cine a fost Louis Vuitton?

Lavanse-sur-Valouse a fost un antreprenor francez, care a fondat firma de pielărie Louis Vuitton în anul 1854 la Paris. Născut în Cons-le-Sannier, în Franţa, a ajuns la Paris la vârsta adolescenţei şi a lucrat ca ucenic pentru fabricantul de valize Monsieur Marechal.

Fiind o marcă foarte puternic promovată, a participat la expoziţii internaţionale, şi-a deschis primul magazin în Londra, apoi, devenind foarte imitată, şi-a creat propriul imprimeu, marcǎ înregistratǎ. În 1901, a lansat prima Steamer Bag, un mic bagaj creat pentru a încăpea în cuferele de călătorie, apoi un alt model de geantă specială pentru a transporta sticle de șampanie. În 1913 şi-a deschis primul boutique, pe bulevardul Champs Elysees, în Paris.

Devenind multinaționalǎ, Compania şi-a deschis primul magazin în China, după care Marc Jacobs și Jae au devenit directorii creativi ai mărcii, creând prima colecție de haine prêt-a-porter pentru bǎrbați și femei. Au inaugurat primul magazin în Africa, au creat prima bijuterie a mărcii, apoi au lansat două colecții de ceasuri şi au inaugurat primul Island Maison în Singapore, un magazin construit pe suprafața apei.

Marcă de prestigiu în industria bunurilor de lux, amintită alături de nume mari, cu o cifră de afaceri de miliarde de euro, Louis Vuitton celebrează anul acesta 159 de ani de activitate.

C.N.

Articolul precedentZiua femeii
Articolul următorBeneficiile urzicii