28 C
București
marți, 9 august 2022 - 1:18
No menu items!

Cine a construit celebra masă albă, la care Putin i-a primit pe liderii occidentali

spot_img

Celebra masă albă la care Vladimir Putin i-a primit pe liderii occidentali Emmanuel Macron și Olaf Scholz a fost construită în Italia, în urmă cu 25 de ani, scrie Corriere della Sera, care a reușit să stea de vorbă cu proprietarul companiei care a realizat piesa.

„Am recunoscut-o imediat cum am văzut-o. Sunt foarte mândru de ea, mereu mă bucur când văd că munca mea apare ca decor la lucruri importante. Sper să poarte noroc împotriva războiului”, a spus Renato Pologna, directorul Companiei Oak pentru Corriere della Sera.

El este cel care a creat celebra masă albă, lungă de 6 metri și lată de 2,6 m, care i-a ținut la distanță pe șefii de state. Masa este din lemn, iar partea de deasupra, dată cu lac alb, are frunze de aur și decorațiuni făcute manual.

„Cu siguranță lungimea nu are nimic a face cu pandemia. Am făcut masa acum 25 de ani”, a spus Renato, precizând însă că ea poate fi folosită acum și în acest scop.

Cât ar costa masa albă azi, a fost întrebat Renato. „Ei bine, probabil 100.000 de euro”, a spus el.

Renato a mai spus că a văzut glumele pe seama mesei, care au inundat internetul după apariția fotografiilor de la Kremlin, și că s-a amuzat: „Putem spune că e o masă care stimulează creativitatea”.

Acesta a menționat că nu a construit doar masa respectivă pentru Kremlin, ci a participat la lucrări mai ample de renovare a palatului prezidențial, între 1995 și 1997. Renato s-a ocupat de mobilier pentru mai multe încăperi, iar restul lucrărilor – parchet, corpuri de iluminat, șeminee, tavane – le-a subcontractat.

                                                                                                                 Adina Silav