6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 20:24
No menu items!

Cincisprezece persoane puse sub urmărire penală în cazul răpirii şi asasinării ostaticului francez

spot_img

Gruparea islamistă Jund al-Khalifa a revendicat răpirea şi executarea francezului Hervé Pierre Gourdel

 Hervé Pierre Gourdel

 

Justiţia algeriană a pus sub urmărire penală 15 persoane, în prezent fugare, suspectate de participare la răpirea şi asasinarea lui Hervé Gourdel, un ostatic de origine franceză decapitat în Algeria, a anunţat joi pentru AFP o sursă judiciară.

Cei 15 suspecţi, toţi cetăţeni algerieni, sunt urmăriţi penal pentru “înfiinţarea unei grupări armate teroriste”, “luare de ostatic” şi “ucidere din culpă”, a precizat sursa citată.

Printre ei figurează Abdelmalek Gouri, cunoscut şi ca Khaled Abou Souleïmane, în vârstă de 37 de ani, şeful Jund al-Khalifa (“Soldaţii Califatului”), gruparea care a revendicat asasinarea lui Hervé Gourdel. Un alt suspect important este braţul său drept Abdallah Abou Meriem.

Autorităţile algeriene au anunţat marţi că i-au identificat pe autorii răpirii.

Ancheta a fost încredinţată unei instanţe din Alger specializate în dosare legate de terorism şi crimă organizată.

Gruparea islamistă Jund al-Khalifa a revendicat răpirea şi executarea francezului Hervé Pierre Gourdel, un ghid montan francez în vârstă de 55 de ani. Jund al-Khalifa, o grupare afiliată organizaţiei teroriste Stat Islamic, a postat o înregistrare video intitulată “Mesaj de sânge pentru Guvernul francez” în care a prezentat executarea ostaticului prin decapitare.

 

C.A.