3 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 16:17
No menu items!

Cinci vehicule furate din Italia şi Spania, depistate de poliţiştii de frontieră

spot_img

Poliţiştii de frontieră au depistat, în ultimele 48 de ore, patru autoturisme – mărcile BMW X1, Mercedes Benz C200, VW Tiguan şi VW Passat – precum şi un excavator, în valoare totală de aproximativ 132.000 euro, care figurau ca fiind furate din Italia şi Spania.

La Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, poliţiştii de frontieră au depistat două autovehicule declarate furate din Italia.

Astfel, miercuri seară, în jurul orei 19.30, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei cetăţeanul român Gheorghe B., în vârstă de 28 ani, conducând un autoturism marca Audi, care tracta o platformă pe care era un autoturism marca BMW X1, înmatriculat în Italia. În urma verificărilor efectuate în bazele de date Interpol, s-a constatat că autoturismul de pe platformă, BMW X1, an de fabricaţie 2011, figurează ca fiind bun căutat în vederea confiscării, semnalare introdusă de către autorităţile din Italia.

Joi după-amiază, la vama Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei cetăţeanul român Florin L., în vârstă de 34 ani, conducând un ansamblu de vehicule format din autoutilitară şi semiremorcă, având ca încărcătură un excavator marca Komatsu. La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la provenienţa încărcăturii, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat faptul că excavatorul figurează ca fiind furat din Italia la data de 18.12.2012.

La Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, s-a prezentat, în noaptea de joi spre vineri, un bărbat cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 24 ani, care conducea un autoturism marca Mercedes Benz C200, înmatriculat în Marea Britanie. În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că autoturismul figurează ca fiind bun căutat în vederea confiscării, semnalare introdusă de către autorităţile din Spania. Bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul din municipiul Bârlad, contra sumei de 2000 euro, precizând totodată că nu a avut cunoştinţa despre faptul că acesta figurează ca fiind furat.

Joi seară, în jurul orei 21.00, în PTF Petea, din judeţul Satu Mare, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară cetăţeanul român K. Francisc, în vârstă de 56 ani, din judeţul Satu Mare, conducând un autoturism marca Volkswagen Tiguan. La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că autoturismul în cauză figurează ca “bun căutat pentru confiscare”, alerta fiind introdusă de către autorităţile italiene în februarie 2012.

Un alt autoturism a fost depistat, joi, în judeţul Maramureş, de poliţiştii de la S.P.F. Vişeu de Sus. Poliţiştii de frontieră au oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii Vişeu de Sus, un autoturism marca Volkswagen Passat, condus de cetăţeanul roman V. Vasile, în vârstă de 52 ani din judeţul Maramureş. În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră, s-a constatat că autoturismul figurează ca fiind furat din Italia din martie 2010. Maramureşeanul a declarat poliţiştilor de frontieră că a cumpărat autoturismul de la un cetăţean român din Italia contra sumei de 1.500 euro şi nu ştia că acesta este furat.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră le-au întocmit persoanelor în cauză dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la furt, furt sau tăinuire la furt, urmând a fi înaintate Parchetului cu propunerile legale. Totodată, poliţiştii de frontieră au luat măsura indisponibilizării autovehiculelor, în valoare totală de aproximativ 132.000 euro, până la finalizarea cercetărilor.

În cursul anului 2012, poliţiştii de frontieră români au depistat 268 autovehicule furate – 202 autoturisme, 17 automarfare, 10 microbuze, 30 motociclete, şapte remorci şi două autocare – din state ale Uniunii Europene, cele mai multe, 33% dintre acestea, provenind din Italia.

O.D.