18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 1:46
No menu items!

Cinci suspecți în cazul agresiunii din Suceava, audiați. Ministrul Mediului cere concedierea personalului silvic implicat în faptele violente

spot_img

Cinci dintre persoanele care au participat la atacul violent comis asupra celor doi jurnaliști și un activist de mediu, într-o pădure din județul Suceava, sunt audiați, vineri, la Poliție.

„La acest moment, cele 5 persoane sunt în procedură de audiere la sediul Poliției municipiului Vatra Dornei, în paralel fiind continuate celelalte activități procedurale pentru administrarea probatoriului și dispunerea măsurilor procesuale, sub coordonarea unității de parchet competente”, a precizat IPJ Suceava.

Tiberiu Boșutar (foto) și jurnaliștii bătuți au fost audiați la sediul Poliției Municipiului Vatra Dornei.

Până în prezent,  nu a fost depusă însă o plângere penală pentru violențe, loviri și distrugere, dar polițiștii s-au sesizat din oficiu și au început cercetare penală pentru aceste fapte.

Momentan, ancheta urmărește să constate câte persoane au fost implicate în aceste violențe, ce calitate aveau în timpul infracțiunii și gradul de implicare a fiecăruia.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat, vineri, că și Garda Forestieră Suceava a demarat cercetări în zona respectivă.

„Nu putem accepta asemenea fapte reprobabile, care pun în pericol integritatea şi chiar viaţa celor care apără pădurea. Condamn orice agresiune de acest fel şi îmi doresc ca toţi autorii acestor fapte împotriva activistului Tiberiu Boşutar şi a jurnaliştilor care îl însoţeau să fie identificaţi şi să suporte consecinţele legale maxime. Iar dacă se va confirma că o parte dintre agresori sunt personal silvic, ei trebuie să fie excluşi imediat din această breaslă”, a afirmat Tanczos Barna.

Cei doi jurnalişti şi activistul de mediu, care filmau un documentar despre tăierile ilegale de păduri din România, au fost bătuţi crunt de aproximativ 20 de persoane.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, incidentul grav s-a produs, joi după-amiază, în pădurea Dealu Negru, din zona comunei Panaci.

                                                                                                             Adina Silav

Doi jurnaliști și un activist de mediu, bătuți crunt, cu bâte și topoare, când filmau în pădure. Mai mulți atacatori, reținuți