12.3 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 5:27

Cinci presupuşi terorişti, arestaţi la est de Soci. SUA avertizează că există risc de atentate la Jocurile Olimpice

spot_img

jocurile_olimpice

Autorităţile ruse au arestat cinci presupuşi membri ai unei organizaţii teroriste în nordul Caucazului, la est de staţiunea Soci, unde vor avea loc Jocurile Olimpice de iarnă, după ce SUA au avertizat că există riscul unor atentate în timpul evenimentului sportiv.

Potrivit BBC, arestările au fost făcute în oraşul Nalcik, situat la aproximativ 300 de kilometri est de staţiunea Soci, unde vor avea loc Jocurile Olimpice de iarnă.

Rusia a mobilizat peste 30.000 de agenţi de poliţie în regiune, pentru a evita acţiuni teroriste islamiste.

Moscova a intensificat măsurile de securitate în regiune după două atentate comise în decembrie în oraşul Volgograd, soldate cu 34 de morţi. Atentatele nu au fost revendicate, dar anchetatorii ruşi cred că sunt opera separatiştilor ceceni conduşi de Doku Umarov, care a ameninţat că vor fi vizate Jocurile Olimpice de iarnă.

Asupra celor cinci suspecţi arestaţi duminică au fost găsite grenade şi alte tipuri de dispozitive explozive, au precizat autorităţile ruse.

Vineri, SUA au emis o alertă de călătorie destinată cetăţenilor americani care intenţionează să meargă la Jocurile Olimpice de la Soci, pe litoralul Mării Negre. Potrivit serviciilor de informaţii americane, există riscul unor atacuri teroriste la Soci, chiar dacă nu sunt vizaţi în mod special cetăţenii americani.

R.D.