2.4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 15:02
No menu items!

Cinci poliţişti români, trimişi în Olanda să prindă hoţi de buzunare la parada gay

spot_img

Misiunea poliţiştilor români se desfăşoară în perioada 31 iulie – 3 august, cu ocazia Gay Pride

Cinci poliţişti români au fost trimişi în Olanda, pentru a-i ajuta pe colegii olandezi la investigarea furturilor din buzunare cu ocazia evenimentelor de anul acesta organizate de minorităţile sexuale, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Misiunea poliţiştilor români se desfăşoară în perioada 31 iulie – 3 august, cu ocazia Gay Pride – serie de evenimente ce include şi o paradă gay la Amsterdam.

Misiunea poliţiştilor români vizează acordarea de sprijin şi asistenţă directă autorităţilor olandeze care instrumentează cauze de natură judiciară referitoare la infracţiuni contra proprietăţii – furturi din buzunare. De asemenea, poliţiştii acţionează pentru facilitarea schimbului de date şi informaţii de interes poliţienesc cu caracter operativ, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor“, se arată în comunicat.

Aceasta este cea de-a treia misiune organizată în baza “Programului de lucru privind cooperarea dintre România şi Olanda 2014-2015”, ce cuprinde activităţi de analiză şi cunoaştere a domeniului traficului de persoane, al traficului de droguri, al criminalităţii informatice şi al infracţiunilor organizate contra proprietăţii.

Prima a avut loc în perioada 25-27 aprilie, la Amsterdam, cu ocazia Zilei Regilor, eveniment la care au participat aproximativ 1.000.000 de persoane, iar cea de-a doua, în perioada 13-16 iunie, la Festivalul Indian de Vară, la care au participat circa 16.000 de oameni.

Potrivit IGPR, autorităţile olandeze au apreciat cele două misiuni desfăşurate de poliţiştii români.

D.M.